КНДР готова виконувати вимоги Штатів - Помпео

КНДР готова виконувати вимоги Штатів - Помпео

Укрінформ
Північна Корея попередньо підтвердила готовність виконувати основну вимогу США в переговорах у Сінгапурі щодо повної та підконтрольної денуклеаризації Корейського півострова.

Про це, як повідомили в Державному департаменті США, заявив у понеділок глава американської дипломатії Майк Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Північна Корея попередньо підтвердила своє прагнення до денуклеаризації, і ми хочемо бути певними, що ці слова є твердими й щирими", - зазначив глава американського Держдепу.

Він заявив, що президент Трамп має намір скористатися можливістю змінити двосторонні відносини з Північною Кореєю та принести "мир і процвітання" в цю країну. Він висловив сподівання, що нинішній саміт створить підгрунтя для майбутніх продуктивних переговорів. 

"Головна мета, яку ми прагнемо досягти в дипломатичних зусиллях з Північною Кореєю, не змінилася: повна, підзвітна й незворотна денуклеаризація Корейського півострова. Це єдиний результат, який приймуть Сполучені Штати", - заявив глава зовнішньополітичного відомства США.

У цьому зв'язку він зауважив, що в іншому разі санкції США проти КНДР залишатимуться. Якщо дипломатія не зможе досягти остаточного успіху, "ці (обмежувальні – ред.) заходи будуть посилені", сказав держсекретар.

"Президент Трамп усвідомлює, що Кім Чен Ин опікується безпекою, і готовий гарантувати, що ліквідація зброї масового знищення убезпечить Північну Корею", - наголосив Помпео. Він також підкреслив, що американська сторона готова відкрити доступ для іноземних інвестицій та інших економічних можливостей для Північної Кореї, "якщо вони зроблять правильні кроки".

Читайте також: Помпео обіцяє КНДР яскраве майбутнє без ядерної зброї

Державний секретар США також повідомив, що всі приготування до саміту проходять дуже добре. 

Нагадаємо, саміт за участю президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина запланований на 12 червня в Сінгапурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-