США розширили санкції проти Росії

США розширили санкції проти Росії

Оновлено
Укрінформ
Адміністрація США в понеділок розширила список санкцій проти фізичних та юридичних осіб Російської Федерації, а також компаній, зареєстрованих за кордоном, пов'язаних із діяльністю Росії у кіберсфері.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США, повідомляє Укрінформ.

"Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) запровадив санкції проти п'яти російських організацій і трьох росіян відповідно до виконавчого розпорядження (президента – ред.) 13694 "Блокування майна окремих осіб, що займаються суттєвою зловмисною кібердіяльністю", а також розділу 224 "Закону про боротьбу з противниками шляхом санкцій" (CAATSA)", - зауважили в американському фінансовому відомстві.

Читайте також: Країни G7 готові розширити санкції проти Росії – Мей

Так, під новими обмеженнями Мінфіну США опинилися російські Науково-дослідний інститут "Квант", ТОВ "Дайвтехносервіс" і консалтингова компанія "Digital Security", а також організації "ERPScan" та "Embedi", які мають зарубіжні представництва.

Одна із цих установ є підконтрольною ФСБ Росії, ще дві отримували матеріальну й технологічну підтримку російської спецслужби, уточнили в Вашингтоні.

У списку фізичних осіб, що потрапили під санкції, вказуються генеральний директор "Дайвтехносервісу" Олександр Трибун, програмний менеджер цього підприємства Олег Чіріков та колишній директор установи Володимир Каганський.

"Сполучені Штати налаштовані агресивно переслідувати будь-яку організацію чи особу під керівництвом ФСБ, робота яких загрожує Сполученим Штатам, й продовжуватимуть застосовувати наші повноваження щодо санкцій, у тому числі відповідно до закону CAATSA, з метою протидії постійно зростаючим загрозам, які походять з боку Росії", - наголосив у цьому зв'язку міністр фінансів США Стівен Мнучин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-