Країни G7 суттєво пришвидшать реакцію на втручання у вибори - Мей

Країни G7 суттєво пришвидшать реакцію на втручання у вибори - Мей

Укрінформ
Лідери країн-членів "Великої сімки" (G7) домовилися розробити механізм швидкого реагування на іноземне втручання у внутрішні демократичні процеси.

Про це після завершення саміту G7 у Канаді розповіла прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нещодавні події показали важливість спільної міжнародної відповіді, необхідність надіслати чіткий меседж, що подібна згубна діяльність не буде пробачена. Ми погодилися створити новий механізм швидкого реагування, аби боротися із цією загрозою, яка постійно зростає», - сказала Мей.

Вона наголосила, що «іноземне втручання у наші демократичні інститути й процеси, а також інші форми ворожої діяльності, становлять стратегічну небезпеку для наших спільних цінностей та інтересів».

Читайте також: Росія втручалась у вибори і референдуми у п'яти країнах-членах НАТО

Мей додала, що країни G7 погодилися «підтримувати міжнародні норми заборони використання хімічної зброї». «Ми також погодилися збільшити можливості Організації із заборони хімічної зброї покладати відповідальність за використання хімзброї», - зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, у спецдоповіді Комітету з питань науки і технологій Парламентської асамблеї НАТО Росію звинувачують у втручанні у вибори й референдуми щонайменше п'яти країн-членів Альянсу: США, Великобританії, Німеччини, Іспанії та Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-