Трамп пояснив, чому хоче повернути Росію у формат G8

Трамп пояснив, чому хоче повернути Росію у формат G8

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп вважає, що відновлення формату "Великої вісімки" за участю Росії дозволить встановити "мир у світі" та буде корисним для всіх членів нинішнього формату G7.

Про це він заявив на прес-конференції в суботу за підсумками своєї участі в саміті в канадському Квебеку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, (відновлення – ред.) "Великої вісімки" було би кращим, гадаю повернення Росії було би позитивним фактором. Ми прагнемо миру у світі, ми не хочемо грати в ігри", - зазначив президент США.

На запитання журналістів, коли він востаннє спілкувався з Путіним, Трамп відповів, що це було "доволі давно". Водночас, він знову підкреслив, що участь РФ за столом переговорів великих держав була би перевагою.

"Думаю, це було би добре для світу, це було би добре для Росії, це було би добре для Сполучених Штатів, це було би добре для всіх країн нинішньої "Великої сімки", - наголосив президент США.

Реагуючи на запитання про анексію РФ Кримського півострова, Трамп звинуватив у цьому "упущенні" попередню адміністрацію. "Крим був захоплений під час адміністрації Обами, і Обама може говорити все, що захоче, але він дозволив Росії забрати Крим", - зазначив нинішній глава Білого дому.

Водночас, він додав, що по цьому питанню "має зовсім інше ставлення".

Читайте також: У США нагадали Трампу, за що Росію вигнали з G8

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп у п'ятницю в Вашингтоні вперше заявив про ініціативу відновити формат "Великої вісімки" за участю Росії. Це викликало гостру критику з боку міжнародної спільноти, а також у політичних колах США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-