У США нагадали Трампу, за що Росію вигнали з G8

У США нагадали Трампу, за що Росію вигнали з G8

Укрінформ
Губернатор штату Огайо і кандидат у президенти на останніх виборах Джон Кейсик розкритикував заяву глави Білого дому Дональда Трампа про необхідність повернути РФ до G8.

Про це йдеться у заяві політика

«Не було ніяких ознак зміни курсу з боку Росії. Ідея президента Трампа про відновлення членства Росії в G7/G8 не охороняє і не захищає інтереси національної безпеки Сполучених Штатів або наших союзників», - зазначається у зверненні.

Кейсик нагадав, що Росія була виключена з G8 через вторгнення і анексію Криму. "З того часу Москва заохочувала і керувала сепаратистським заколотом у Східній Україні, здійснювала дії на підтримку кривавого диктатора Сирії і вчинених ним військових злочинів, втрутилася в президентські вибори в США, вела інформаційну війну, щоб підірвати західні демократії, намагалася убити опонентів на суверенній території союзників США", - підкреслив губернатор.

Читайте також: У Макрона розкритикували ідею Трампа повернути Росію до G8 - джерело

Як повідомлялося, раніше американський президент Дональд Трамп висловився за відновлення членства Росії у G8. Його підтримав прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

У Франції назвали "непослідовною" пропозицію Трампа повернути Росію в G8.

У Канаді заявили, що позиція країни в питанні повернення Росії у Велику вісімку (G8), яка полягає в тому, що це можливо лише після деоккупации Криму, залишається незмінною.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель, виступаючи в середу в бундестазі, заявила, що не бачить на сьогодні передумов повернення Росії в G7.

Росію виключили з G8 після анексії Криму в 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-