Меркель не згодна повертатися в формат G8 без

Меркель не згодна повертатися в формат G8 без "істотних кроків"

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель не згодна повертати Росію до "Великої сімки" (G7), доки та не зробить суттєвих кроків щодо врегулювання ситуації навколо України.

Про це глава німецького уряду заявила в Канаді, де бере участь у саміті «Великої сімки», передає кореспондент Укрінформу.

«В європейській координації Росія також відіграла роль. І тут ми єдині в тому, що повернення Росії в формат G7 не може відбутися доти, поки не буде досягнутий істотний прогрес з точки зору проблем з Україною», - заявила Меркель у п'ятницю, уточнивши, що «це була спільна думка».

Читайте також: Країни G7 одностайно висловилися проти призову США повернути в клуб Росію

Спільна для усіх, крім президента США Дональда Трампа, який раніше в цей день несподівано заявив, що Росію треба повернути у формат, з якого вона була викинута після анексії Криму.

У середу, виступаючи в Бундестазі в Берліні, Меркель також заявила, що "анексія Криму була кричущим порушенням міжнародного права, тому виключення Росії з формату G8 було неминучим... Такий формат, який спрямований на дотримання міжнародного права, на даний момент для Росії не можливий».

Не виключено, що цього разу лідери сімки провідних економік світу роз'їдуться, не підписавши спільного комюніке. «Є цілий ряд розбіжностей у думках», - пояснила Меркель. Вона разом з тим підкреслила важливість того, щоб сторони не відступали від угод, укладених минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-