ЗМІ: Білий дім попросив Саудівську Аравію збільшити видобуток нафти

ЗМІ: Білий дім попросив Саудівську Аравію збільшити видобуток нафти

Укрінформ
Один із високопоставлених представників адміністрації Дональда Трампа негласно телефонував до Саудівської Аравії, щоб озвучити прохання Білого дому збільшити видобуток нафти у зв'язку з виходом США з Іранської ядерної угоди.

Про це повідомило з посиланням на джерела американське інформагентство Reuters.

"За день до того, як президент США Дональд Трамп заявив про вихід з Іранської ядерної угоди, один з його високопоставлених чиновників зателефонував до Саудівської Аравії, щоб попросити найбільшого експортера нафти допомогти зберегти стабільність цін", - зауважує видання.

Читайте також: Нафта дорожчає після зниження напередодні

При цьому три джерела, знайомі з ситуацією, зазначили, що Білий дім виходив на саудівського наслідного принца Мухаммеда бін Сальмана. А однин зі співрозмовників повідомив, що розмова відбулася 7 травня.

"Ер-Ріяд, який є суперником Тегерана в регіоні, вже давно має близькі союзні зв'язки з Вашингтоном. Однак "прямий тиск" на члена Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) щодо ведення нафтової політики - це рідкісне явище", - підкреслюється в публікації.

Востаннє США тиснули на Саудівську Аравію, щоб домогтися збільшення обсягів виробництва нафти, в 2012 році.

Читайте також: Нафта дорожчає на даних про скорочення запасів в США

У Ер-Ріяді зауважили, що, хоча ціни зросли до понад $80 за барель, що стало найвищим показником з 2014 року, ринок має ще відновитися після тривалого падіння, пише американське видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-