Нафта дорожчає на даних про скорочення запасів в США

Нафта дорожчає на даних про скорочення запасів в США

Укрінформ
Ціни на нафту в середу зростають на даних Американського інституту нафти (API) про скорочення запасів в США і на очікуваннях нарощування здобичі країнами ОПЕК+.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,42%, до 75,7 долара за барель, ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,44%, до 65,81 долара за барель.

За даними API, за тиждень, що завершився 1 червня, запаси нафти в США скоротилися на 2,028 мільйона барелів, при цьому аналітики чекали меншого зниження — на 1,824 мільйона. Тижнем раніше інститут повідомив про зростання запасів в країні на 1,001 мільйона барелів.

Ринки продовжують стежити за ситуацією навколо можливого нарощування видобутку нафти у рамках угоди ОПЕК+ на тлі потенційного зниження постачань з Ірану і Венесуели. Ці побоювання з кінця травня є головним стримуючим чинником для зростання нафтових цін.

У той же час, як зазначають аналітики, рішення країн ОПЕК+ про збільшення здобичі не приведе до обвалу нафтових котирувань. "Маловірогідно, що співпраця ОПЕК+ закінчиться на цьому засіданні. Країни ОПЕК+ забезпечать досить обмежений рівень здобичі, щоб уникнути падіння цін, що сталося в 2014 році. У довгостроковій перспективі це повинно надавати підтримку цінам, навіть якщо здобич в США продовжить зростати", — наводить агентство Market Watch слова ринкового аналітика Forex.com Фавада Разакзади (Fawad Razaqzada).

Читайте також: Бензин А-95 на АЗС Київщини коштує від 27,90 до 32,29 грн за літр

ОПЕК і низка країн (ОПЕК+), що не входять в організацію, домовилися наприкінці 2016 року у Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу відносно рівня жовтня 2016 року. Угода стартувала з початку 2017 року і вже двічі подовжувалася, останній раз — до кінця 2018 року. Наступне засідання міністерського моніторингового комітету ОПЕК+ відбудеться 21 червня у Відні. Після чого, 22 червня відбудеться  засідання країн ОПЕК, а 23 червня -і зустріч усіх 24 країн-учасниць угоди ОПЕК+, на якій можуть бути переглянуті квоти по скороченню здобичі.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 75,91 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 75,09 долара за барель, що на 29 центів вище за рівень закриття торгів ($75, 38).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-