Швеція дала добро на будівництво Nord Stream-2

Швеція дала добро на будівництво Nord Stream-2

Укрінформ
Шведська влада офіційно схвалила будівництво газопроводу Nord Stream-2, за яким планується поставляти у центральну Європу газ з РФ. 

Про це 7 червня заявив міністр промисловості й інновацій Мікаель Дамберг на прес-конференції, повідомляє Радіо Свобода.

"Швеція стала третьою країною, яка вслід за Фінляндією і Німеччиною видала дозвіл на будівництво трубопроводу. Поки що такий дозвіл ще не видала Данія", - говориться у повідомленні.

Стаття 79 Конвенцій ООН за морським правом забороняє Швеції перешкоджати прокладенню трубопроводу за умови відсутності забруднення від нього. У вересні 2016 року глава МЗС Швеції Маргот Валльстрем заявила, що "у Швеції немає юридичних підстав, щоб зупинити проект", проте країна буде максимально вимоглива до екологічних умов будівництва. Дамберг у четвер підтвердив цю позицію, додавши, що в уряду Швеції "негативне відношення до проекту у цілому", оскільки, на його думку, ЄС "має зменшити залежність від російського газу" як інструменту "політичного тиску".

Читайте також: Дуда пояснив Штайнмаєру, чому Польща проти Nord Stream-2

Трубопровід, який повинен пройти по дну Балтики й прокачувати природний газ з Росії у Німеччину в обхід України і Польщі, викликає побоювання у низки країн Центральної й Східної Європи, а також Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-