США просять не вводити санкції проти європейських бізнес-партнерів Ірану

США просять не вводити санкції проти європейських бізнес-партнерів Ірану

Укрінформ
Велика Британія, Франція й Німеччина закликають США не застосовувати щодо європейських компаній санкції, які запровадить проти Ірану після виходу з ядерної угоди.

Про це повідомляє AP із посиланням на лист від міністрів трьох країн до міністра фінансів США Стіва Мнучіна й держсекретаря Майка Помпео.

"Велика Британія, Франція й Німеччина разом закликають США не застосовувати проти європейських компаній жодних санкцій, які запроваджуватимуться проти Ірану після виходу з міжнародної ядерної угоди", - йдеться у повідомленні.

Підписанти листа - міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон, міністр економіки й фінансів Франції Брюно Ле Мер і міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц - заявили, що йдеться про компанії, які ведуть законний бізнес з Іраном з початку набрання чинності ядерною угодою у 2016 році.

Міністри також наголосили, що як "близькі союзники, вони очікують, що США не запроваджуватимуть вторинні санкції проти компаній та громадян з ЄС і що американська сторона поважатиме політичне рішення країн і віритиме у сумління компаній з юрисдикцією в Європейському Союзі".

Раніше президент США неодноразово заявляв, що США запровадять санкції проти будь-якої компанії, яка вестиме бізнес з Тегераном.

Читайте також: Париж: заяви Ірану про збагачення урану наближають країну до "червоної лінії"

Як повідомилося, на початку травня президент США Дональд Трамп оголосив про вихід країни з ядерної угоди (JCPOA), укладеної між Іраном, Сполученими Штатами, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною в 2015 році, що передбачає виконання Тегераном низки кроків, спрямованих на обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій. Трамп обвинуватив Іран у пособництві тероризму і прагненні продовжувати розробку ядерної зброї. Після виходу з угоди США розширили санкції проти Ірану. Ці санкції можуть негативно позначитись і на неамериканських компаніях, які ведуть бізнес в Ірані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-