Смоленська катастрофа: польська комісія знайшла сліди вибухівки

Смоленська катастрофа: польська комісія знайшла сліди вибухівки

Укрінформ
Детальні дослідження засвідчили, що на елементах корпусу розбитого під Смоленськом польського літака Ту-154М, а також на тілі принаймні однієї жертви катастрофи виявлено сліди вибухівки.

Про це йдеться в заяві урядової підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи, інформує rmf24.pl.

“Згідно з отриманими доказами, на багатьох фрагментах літака, а також на тілі принаймні однієї жертви, які досліджувалися спеціальними пристроями, зокрема і хроматографічним методом, виявлено наявність вибухових матеріалів”, - підкреслюється в заяві.

За інформацією підкомісії, завершено вивчення доказів, що стосуються виявлення вибухових матеріалів на місці катастрофи літака екс-президента Лєха Качинського.

Комісія також повідомила, що не має жодної інформації і доказів, які б свідчили про наявність вибухових матеріалів на землі, на місці катастрофи.

Як повідомлялося, урядова підкомісія з розслідування причин Смоленської катастрофи, яку створено при Міноборони Польщі, поновила слідство навесні 2016 року. Однією з основних версій вона розглядає вибух на борту літака, який стався ще до його зіткнення із землею. У січні цього року члени комісії повідомили, що причиною катастрофи стала серія вибухів - у крилі, слоті та центроплані літака, що підтвердив аналіз механізму удару дверей об землю.

Читайте також: Туска сьогодні допитають у справі Смоленської катастрофи

Урядовий літак Ту-154М, яким представники польської політичної та військової еліти включно з президентським подружжям Лєха та Марії Качинських прямували на вшанування 70-х роковин Катинської трагедії, розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Загинули усі 96 людей, які перебували на борту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-