Туска сьогодні допитають у справі Смоленської катастрофи

Туска сьогодні допитають у справі Смоленської катастрофи

Укрінформ
Президента Євроради Дональда Туска допитають у понеділок в окружному суді у Варшаві як свідка у справі, що стосується невиконання публічними особами своїх обов’язків під час організації візиту урядової делегації 10 квітня 2010 року до Смоленська.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи перед від'їздом із рідного Сопота до Варшави у понеділок уранці на запитання журналістів про настрій перед допитом, Туск сказав: “Ідеться не про настрій, а про добрі справи”.

Туск виступатиме свідком у справі стосовно кількох польських держслужбовців, яких родичі загиблих у Смоленській катастрофі звинувачують у недбалому ставленні до підготовки візиту президента Лєха Качинського до Катині в 2010 році. На лаві підсудних опинилися екс-глава канцелярії тодішнього прем'єр-міністра РП Туска, колишній посол Польщі в Іспанії Томаш Арабський, двоє інших представників канцелярії тодішнього глави уряду, а також двоє колишніх польських дипломатів у Москві.

Туска не вперше викликають до допит у різних справах, що розглядаються у польських судах. У квітні та серпні минулого року його допитували у справах про співпрацю польської Служби військової контррозвідки із ФСБ Росії, а також у справі щодо неналежного проведення польською стороною судмедекспертизи тіл жертв Смоленської катастрофи. Президент Євроради тоді підкреслював, що виклики його на допит у цих справах мають політичне підгрунтя.  

Читайте також: У Польщі ексгумували ще одну жертву Смоленської катастрофи

Як відомо, у квітні 2010 року під Смоленськом розбився літак, яким польська державна делегація прямувала на 70-ті роковини Катинської трагедії. Тоді загинули всі 96 людей, що були на облавку, зокрема президент Польщі Лєх Качинський з дружиною, представники політичної та військової еліти країни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-