У Польщі ексгумували ще одну жертву Смоленської катастрофи

У Польщі ексгумували ще одну жертву Смоленської катастрофи

Укрінформ
У Польщі ексгумували чергову, 78-му, жертву Смоленської катастрофи.

Про це сказала речниця Національної прокуратури Евя Бялік, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Можу підтвердити, що ексгумовано чергову жертву”, - заявила Бялік.

Вона не уточнила про кого саме йдеться і в якому місці проведено ексгумацію.

Процедури ексгумації жертв катастрофи буде завершено до кінця квітня цього року. Експерти повинні будуть провести ексгумацію ще шести жертв катастрофи.

Нещодавно Національна прокуратура РП повідомила, що в результаті проведення ексгумацій й судмедекспертиз 77-ми жертв катастрофи, які ведуть в Польщі з кінця 2016 року, виявлено 69 фрагментів тіл 26 осіб, які були у трунах інших людей. Під час досліджень виявлено підміну двох тіл (підміну шести інших тіл виявлено раніше окружною військовою прокуратурою). У трунах і тілах загиблих виявлено також багато сторонніх предметів: гумові рукавиці, пакети, пляшки тощо.

Після проведення цих ексгумацій вже підготовлено генетичні, токсикологічні та гістопатологічні експертизи. Натомість, лабораторії у Великій Британії, Італії та Північній Ірландії мають ще провести фізико-хімічні експертизи на предмет наявності слідів вибухових матеріалів.

Читайте також: Глава МЗС Польщі: Росія мусить повернути уламки літака Качинського

Польська урядова підкомісія з розслідування причин катастрофи нещодавно оприлюднила технічний звіт, в якому основною причиною катастрофи назвала вибух на борту повітряного судна.

10 квітня 2010 року під Смоленськом розбився урядовий Ту-154М, яким представники польської політичної та військової еліти включно з президентським подружжям Лєха та Марії Качинських прямували на вшанування 70-х роковин Катинської трагедії. Загинули усі 96 людей, які перебували на борту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-