Канада виділить $50 млн на розселення незаконних мігрантів

Канада виділить $50 млн на розселення незаконних мігрантів

Укрінформ
Аби забезпечити житлом незаконних мігрантів, що прибули до Канади, поки їх справи розглядаються міграційними органами, федеральний уряд виділить 50 млн доларів.

Про це заявив міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Ахмед Хусен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Маю за честь оголосити про виділення урядом Канади 50 млн дол. провінціям Квебек, Онтаріо та Манітоба, які несуть більшість витрат, пов’язаних із забезпеченням тимчасовим житлом», - сказав Хусен. 

Читайте також: Італія може депортувати півмільйона мігрантів

Він уточнив, що 36 млн доларів із цих коштів отримає Квебек, 11 млн – Онтаріо і 3 млн – Манітоба.

«Постійний притік шукачів притулку, які потрапляють до Канади поза офіційними пунктами пропуску, збільшив тиск на владу провінцій щодо надання притулку і соціальних послуг все більшій кількості біженців. Ми усвідомлюємо складнощі, з якими стикаються Квебек, Онтаріо та Манітоба й продовжуватимемо обговорення із провінціями довготермінових планів вирішення проблеми, у тому числі надання подальшого фінансування для тимчасового житла», - зазначив міністр.

Читайте також: Угорщина хоче ввести кримінальну відповідальність за допомогу мігрантам

Як повідомлялося, через значно жорсткішу міграційну політику США після приходу до влади президента Дональда Трампа Канада вже другий рік стикається із проблемою незаконних мігрантів, які потрапляють до країни зі Штатів поза офіційними пунктами пропуску й просять про надання статусу біженця.

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-