Міністри фінансів G7 розкритикували США за мита на сталь

Міністри фінансів G7 розкритикували США за мита на сталь

Укрінформ
Міністри фінансів та керівники Центробанків шести країн Великої сімки висловили США своє занепокоєння через запровадження Штатами високих мит на імпорт сталі й алюмінію.

Про це за результатами зустрічі глав міністерств фінансів та Центробанків G7, що пройшла на канадському гірськолижному курорті Віслер, розповів міністр фінансів Канади Біл Морно, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Друзі інколи не погоджуються один із одним. Результати наших дискусій підтверджують, що G7 може нести прогрес із багатьох питань для наших громадян й допомагати збільшувати економіку від чого виграють усі. Однак цей прогрес можливий лише за умов співпраці. На жаль, дії США минулого тижня підривають цінності, що традиційно тримали нас разом», - сказав Морно.

Він також висловив сподівання, що на саміті глав держав-членів G7, який відбудеться цього тижня в провінції Квебек, «переважатиме здоровий глузд».

Водночас у Мінфіні Канади уточнили, що саме високі американські мита були головною темою обговорень керівників фінансових відомств. «У фокусі дискусій були висловлені багатьма занепокоєння щодо встановлених США тарифів на сталь та алюміній. Було відзначено, що ці дії шкодять впевненості інвесторів та підприємців», - зазначили у відомстві.

Читайте також: Китай попереджає: введення мит анулює торговельні угоди з США

Як повідомляв Укрінформ, у четвер міністр фінансів США Вілбур Росс повідомив про припинення торговельних пільг для Канади, Мексики і ЄС та введення тарифів на поставки з цих країн алюмінію і сталі попри міжнародні правила, в тому числі в рамках Світової організації торгівлі.

У відповідь канадська сторона заявила про запровадження власних мит на товари зі США.

Канада експортує близько 90% своєї сталі та алюмінію в Сполучені Штати. Водночас, вона є найбільшим імпортером американського металу, купуючи близько половини продукції, що йде на експорт зі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-