Китай попереджає: введення мит анулює торговельні угоди з США

Китай попереджає: введення мит анулює торговельні угоди з США

Укрінформ
Китай попередив США, що жодні торговельні угоди між двома країнами не набудуть чинності, якщо Вашингтон запровадить анонсоване раніше мито та на китайські товари та інші торговельні обмеження.

Як повідомляє "Голос Америки" з посиланням на інформагентство «Сіньхуа», у вихідні у Пекіні перебував міністр торгівлі США Вілбур Росс. Однак, за підсумками переговорів сторони не оприлюднили спільної заяви. Президент США Дональд Трамп погрожує підняти мито на китайський імпорт на загальну суму 150 мільярдів доларів і окремо на продукцію технологічних компаній на суму 50 мільярдів.

У повідомленні інформагентства  за результатами зустрічі йдеться, що політика Китаю продовжує бути послідовною, і що Пекін готовий збільшити імпорт іноземних товарів, у тому числі американських. «Реформи, відкриття ринку та збільшення внутрішнього попиту є національною стратегією Китаю», - йдеться у повідомленні. В ньому також наголошується, що прогрес у відносинах між США та Китаєм маж базуватися на двосторонньому компромісі, а не на торговельній війні.

Читайте також: Штати продовжать торгові заходи проти Китаю - Білий дім

Як повідомлялося, Сполучені Штати Америки заявили 29 травня, що посилюватимуть свої антикитайські торговельні заходи, які, зокрема, включатимуть запровадження мита на китайський імпорт загальною вартістю в 50 мільярдів доларів США. Китай пообіцяв вдатися до рішучих та відчутних заходів із захисту своїх інтересів.

Власне американсько-китайська суперечка розгорілася у Світовій організації торгівлі дещо раніше, коли Вашингтон звинуватив Пекін у викраденні американських ідей та технологій.

Фото: AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-