У Тбілісі тривають мітинги з вимогою відставки уряду

У Тбілісі тривають мітинги з вимогою відставки уряду

Укрінформ
Сотні людей з національними прапорами зібралися у неділю, 3 червня, у центральній частині Тбілісі на підтримку батька 16-річного Давида Саралідзе, який разом зі своїм однолітком Леваном Дадунашвілі став жертвою масової бійки підлітків у грудні 2017 року на вулиці Хорава в Тбілісі. Протестуючі вимагають відставки уряду Грузії.

Близько 7:40 вечора за місцевим часом (6:40 за Києвом), за наказом лідера протесту, натовп почав просуватися на проспект Руставелі - головну магістраль міста і зрештою заблокував вулицю, повідомляє Радіо Свобода.

Між поліцією та протестувальниками сталися сутички, але нікого не заарештували.

Лідер протестного руху Заза Саралідзе закликав «усі політичні партії» Грузії приєднатися до демонстрацій, а також повідомив про намір зустрітися з прем’єр-міністром 4 червня.

Окрім того, у Тбілісі відбувся окремий мітинг за участю, серед інших, студентства, з вимогою «справедливості без політики».

За повідомленнями ЗМІ, акції співчуття вимогам Саралідзе відбулися останніми днями ще в кількох містах країни.

Читайте також: У Тбілісі поновилася акція на підтримку батька вбитого підлітка

Як відомо, демонстрації у Грузії почалися 31 травня, коли Тбіліський міський суд виправдав одного з обвинувачених у вбивстві Саралідзе, а другому перекваліфікували обвинувачення з умисного вбивства на спробу умисного вбивства. Між тим, першого визнали винним в умисному вбивстві при обтяжливих обставинах Дадунашвілі. Таким чином, залишається неясним, хто вбив Саралідзе, хоча обоє підозрюваних були засуджені – до 10 і 9 років позбавлення волі.

Батько загиблого підлітка і лідер нинішнього протесту, наполягає на тому, що інші люди, крім двох засуджених, несуть відповідальність за смерть його сина та врятувалися від покарання, оскільки їхні родичі працювали у грузинській Генпрокуратурі.

На вимогу масової акції протесту подав у відставку головний прокурор Грузії Іраклій Шотадзе. Тепер протестувальники вимагають відставки уряду країни.

Прем’єр-міністр Грузії Ґіорґі Квірікашвілі відмовився піти у відставку, але наказав провести нове розслідування вбивств.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-