У Тбілісі поновилася акція на підтримку батька вбитого підлітка

У Тбілісі поновилася акція на підтримку батька вбитого підлітка

Укрінформ
У Грузії біля будівлі парламенту в Тбілісі поновилася акція з вимогою відставки уряду на підтримку батька 16-річного Давида Саралідзе, який разом зі своїм однолітком Леваном Дадунашвілі став жертвою масової бійки підлітків 1 грудня 2017 року на вулиці Хорава в Тбілісі.

Про це повідомляє Грузія Online.

"Біля будівлі парламенту поновилася акція на підтримку Зази Саралідзе", - йдеться у повідомленні.

Виступи тривають третій день. Як заявляють учасники акції, вони вимагають відновлення справедливості та покарання вбивць Давида Саралідзе.

Як заявив батько вбитого на вулиці Хорава підлітка Давида Саралідзе - Заза Саралідзе, він не має наміру припиняти акції, поки його вимоги не будуть задоволені. 

На прилеглій до парламенту території мобілізовано правоохоронців, які контролюють безпеку. 

31 травня Тбіліський міський суд виправдав одного з обвинувачених у вбивстві Саралідзе, а другому перекваліфікували обвинувачення з умисного вбивства на спробу умисного вбивства. Між тим, першого визнали винним в умисному вбивстві при обтяжливих обставинах Дадунашвілі. Таким чином, залишається неясним, хто вбив Саралідзе.

Читайте також: У Тбілісі учасники акції за відставку уряду розійшлися до вечора

Батько загиблого підлітка звинуватив високопоставлених чиновників прокуратури у перешкоджанні проведенню об'єктивного розслідування і захисті сина колишнього співробітника відомства, замішаного у злочині.

На фоні масової акції протесту подав у відставку головний прокурор Грузії Іраклій Шотадзе.

Протестувальники вимагають відставки уряду країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-