Штати готують санкції проти європейських компаній-учасниць Nord Stream 2 - ЗМІ

Штати готують санкції проти європейських компаній-учасниць Nord Stream 2 - ЗМІ

Укрінформ
В адміністрації президента США Дональда Трампа готуються до запровадження санкцій проти енергетичних компаній з Німеччини й інших європейських країн, які допомагають будувати газопровід "Північний потік-2".

Про це повідомляє Foreign Policy із посиланням на поінформовані джерела. 

"В адміністрації Трампа готуються до запровадження санкцій проти енергетичних компаній з Німеччини й інших європейських країн, аби зірвати будівництво політично суперечливого російського газопроводу ("Північний потік-2" - ред.) через Балтійське море", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чиновники шукають й інші шляхи, аби заблокувати цей проект, однак запровадження санкцій залишається найбільш імовірним варіантом.

За словами одного зі співрозмовників, адміністрація президента США ні перед чим не зупиниться, аби заблокувати "Північний потік-2".

Як зазначає видання, з моменту оголошення про будівництва газопроводу у 2015 році в Білому домі виступали проти цього проекту. Крім того, минулого літа Конгрес США схвалив законопроект, який дозволяє запроваджувати санкції проти тих, хто бере участь у проекті.

Багато країн Центральної та Східної Європи також виступають проти проекту "Північний потік-2" через побоювання збільшення залежності Європи від російського газу.

У Держдепі поки що не коментують це питання, проте зазначили, що компанії, які працюють над проектом, роблять це на власний ризик.

Читайте також: Суд у Німеччині частково відхилив позов екологів проти "Північного потоку-2"

Як повідомлялося, "Північний потік-2" - проект газопроводу з РФ до Німеччини в обхід України через Балтійське море. 51% акцій належить "Газпрому". РФ хоче побудувати дві нитки газопроводу (до 55 млрд куб. м газу на рік). Брюссель і Берлін обіцяють гарантувати транзит газу через Україну навіть після будівництва газопроводу.

Водночас спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що цей проект ставить Україну політично у більш вразливу ситуацію, і називає його виключно політичним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-