CPJ попередив журналістів про небезпеки під час висвітлення мундіалю в РФ

CPJ попередив журналістів про небезпеки під час висвітлення мундіалю в РФ

Укрінформ
Комітет захисту журналістів (CPJ, м.Нью-Йорк) попереджає представників ЗМІ про небезпеки під час висвітлення фіналу чемпіонату світу з футболу, який пройде на території Росії.

Про це йдеться у поширених CPJ рекомендаціях для журналістів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Згідно з правилами ФІФА для російської влади буде складно ув’язнити окремих репортерів або відмовити у візах для окремих медіа. Але всі, хто висвітлюватиме турнір, можуть опинитися під стеженням. Для журналістів існуватиме ризик насильства, якщо вони висвітлюватимуть інші теми, окрім спорта», - заявили у правозахисній організації журналістів.

Як наголошується, головною загрозою для представників ЗМІ під час чемпіонату світу з футболу в Росії є небезпека у контексті цифрових технологій, зокрема щодо потенційного викрадення даних.

Читайте також: На акції проти ЧС у Росії активісти нагадали про політв'язня Сущенка

Тож у CPJ радять журналістам перед відвідуванням РФ вжити таких кроків: зважити, чи порушувати теми, що є критичними для російського керівництва, та, можливо видалити посилання на такі матеріали; перевірити безпеку акаунтів у соцмережах та електронної пошти; почистити інформацію на електронних приладіх, які будуть використовуватись в РФ; встановити на них криптографічний захист; під час проходження в РФ контролю в аеропортах вимкнути електронні прилади; не залишати особисте майно без нагляду; не під’єднувати електронні прилади до невідомих комп’ютерів, не застосовувати запропоновані невідомими особами зарядні пристрої тощо.

Як відомо, заходи фінальної частини чемпіонату світу з футболу проходитимуть з 14 червня до 15 липня в 11 російських містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-