Трамп підтвердив, що його зустріч з лідером КНДР відбудеться 12 червня

Трамп підтвердив, що його зустріч з лідером КНДР відбудеться 12 червня

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив у п'ятницю після зустрічі з офіційним представником північнокорейського режиму Кім Йон Чхолем, що сторони остаточно домовились про зустріч 12 червня в Сінгапурі.

Про це американський лідер сказав журналістам у Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо зустрічатися 12 червня в Сінгапурі", - заявив президент США після переговорів в "Овальному кабінеті" з Кім Йон Чхолем, якого також називають найближчим соратником Кім Чен Ина.

Лише минулого тижня Білий дім оприлюднив офіційного листа Дональда Трампа лідеру КНДР про скасування саміту. Тим не менше, президент США остаточно змінив думку після того, як представник Північної Кореї в п'ятницю особисто передав йому листа від Кім Чен Ина.

Сам глава Білого дому назвав цей лист "дуже гарним" посланням. "Взаємовідносини розвиваються, і це дуже позитивно", - зауважив президент Трамп.

Читайте також: Трамп припускає, що зустрічей з Кім Чен Ином може бути кілька

Як повідомляв Укрінформ, Вашингтон і Пхеньян проводять підготовчі заходи для зустрічі президента США Дональда Трампа й лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, запланованої на 12 червня в Сінгапурі. Кілька разів проведення цього саміту опинялося під питанням. Через це Кім Йон Чхоль прибув до США. У четвер він провів попередні переговори з держсекретарем США Майком Помпео в Нью-Йорку. Головною темою обговорень стало узгодження позицій щодо денуклеаризації Корейського півострова як головної передумови для проведення зустрічі лідерів США і КНДР у Сінгапурі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-