В Іспанії назбирали достатньо голосів для відставки прем'єра - ЗМІ

В Іспанії назбирали достатньо голосів для відставки прем'єра - ЗМІ

Укрінформ
У парламенті Іспанії вже зібрали 180 голосів зі 176 необхідних для висловлення вотуму недовіри прем'єр-міністру країни Маріано Рахою.

Про це повідомляє El Pais.

"За винятком змін в останню хвилину, у п'ятницю буде проголосована постанова щодо вотуму недовіри прем'єр-міністру Іспанії Маріано Рахою у Конгресі зі 180 голосами "за", що на 4 голоси більше від 176 необхідних для абсолютної більшості", - йдеться у повідомленні.

Якщо 63-річному Рахою висловлять вотум недовіри, то цей випадок стане першим в історії демократичної Іспанії. Зазначається, що минулого року Рахой вже пережив одне голосування щодо вотуму недовіри.

Читайте також: Корупційний скандал в Іспанії: прем'єр відмовився йти у відставку

За даними ЗМІ, новим прем'єр-міністром Іспанії може стати Педро Санчес від партії  "Іспанська соціалістична робітнича партія".

Як відомо, у січні 2013 року стало відомо про рахунки іспанського політика і колишнього члена "Народної партії" Луїса Барсенаса в Швейцарії на суму 22 млн євро. Барсенас стверджує, що ці кошти не мають відношення до партії, а були накопичені у результаті продажу ним творів мистецтва. Видання El Pais і El Mundo опублікували інформацію про подвійну бухгалтерію в "Народній партії" і нелегальні внески від підприємців, що розподілялися як винагорода між лідерами "Народної партії", серед яких у записах від руки Барсенаса згадуються голова уряду Маріано Рахой і генеральний секретар партії Марія Долорес де Коспедаль.

До корупційного скандалу причетні більше 30 підозрюваних. Передбачається, що колишні представники НП укладали договори з державними компаніями, а потім привласнювали частину виділених коштів.

В Іспанії цей скандал, більш відомий як "справа Гюртель", зобов'язаний своєю назвою з головним підозрюваним  - бізнесменом Франсиско Корреа, який, як передбачається, виступав у ролі посередника між держкомпаніями і чиновниками з НП. В іспанській мові "Корреа" (correa) означає "ремінь", що німецькою звучить як "Гюртель" (gurtel).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-