Канада стане на захист Олега Сенцова

Канада стане на захист Олега Сенцова

Укрінформ
У п'ятницю та суботу по всій Канаді пройдуть численні акції на підтримку Олега Сенцова та інших українських політичних в’язнів, незаконно утримуваних Росією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, демонстрації розпочнуться у п'ятницю о 18.30 за місцевим часом у Оттаві, де люди зберуться біля посольства РФ, аби висловити свою незгоду з політикою Кремля.

У той же час акція #FreeSentsov пройде на центральній площі Монреаля, найбільшого міста франкомовної провінції Квебек.

Після цього до глобальної акції приєднається Вікторія, столиця провінції Британська Колумбія, та місто Калгарі в Альберті.

У суботу акції на підтримку в'язнів Кремля пройдуть у Торонто та Вінніпегу. Інформаційна кампанія на цю тему відбудеться також у рамках українського фестивалю в Міссісазі 2 червня.

У неділю українці та інші небайдужі громадяни проведуть демонстрацію поблизу парламенту провінції Нова Шотландія в місті Галіфакс. І в понеділок, 4 червня, всеканадська акція завершиться в міськраді столиці провінції Альберта, міста Едмонтон.

Читайте також: У рамках акції #SaveOlegSentsov у Таллінні пікетували посольство РФ

Як відомо, наразі більше 60 українців, у тому числі кримських татар, незаконно утримуються за безпідставними та політично вмотивованими звинуваченнями у Російській Федерації та Криму. На території Донбасу Російська Федерація утримує 100 заручників, які зазнають від окупаційного режиму тортур та принижень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-