В Італії політики домовились про формування уряду

В Італії політики домовились про формування уряду

Укрінформ
В Італії лідери популістського "Руху 5 зірок" та націоналістичної "Ліги" домовилися щодо формування коаліційного уряду, у якому прем'єр-міністром стане професор права Джузеппе Конте.

Про це повідомляє агентство ANSA.

Обидва лідери заявили після переговорів у четвер, 31 травня, що "було досягнуто угоду урядом "Руху 5 зірок" та "Ліги" з Джузеппе Конте в якості прем'єр-міністра", йдеться у повідомленні.

Як повідомляють джерела, євроскептик Паоло Савона очолить Міністерство європейських справ, а Енцо Моаверо Міланезі, колишній міністр справ ЄС, стане міністром закордонних справ.

Раніше цього ж дня лідери італійського популістського "Руху 5 зірок" та націоналістичної "Ліги" вирішили вдруге провести переговори щодо формування уряду.

Формування італійського уряду було провалено через небажання президента країни Серджо Матарелли затверджувати на посаду міністра економіки кандидата від "П'яти зірок" - 81-річного Паоло Савону.

Читайте також: В Італії знову спробують домовитися про формування уряду

Після цього лідер "Руху 5 зірок" Луїджі Ді Майо закликав до імпічменту глави держави. Очільник "Ліги" Маттео Сальвіні не підтримав ці заклики, однак заявив про необхідність нових виборів.

Пізніше у середу Ді Майо вибачився за погрозу імпічментом і запропонував знайти компромісну фігуру на посаду міністра, а Савоні знайти нову посаду.

"Знайдімо когось із таким самим характером, як у Савони, і професор Савона залишиться в кабінеті, на іншій міністерській посаді", - сказав Ді Майо.

Сальвіні спочатку відхилив пропозицію щодо другої спроби, однак у середу погодився зустрітися з Ді Майо для нових переговорів, хоча заявив, що хоче бачити "ту ж саму команду", що й раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-