Трамп заперечив, що звільнення Комі було пов'язане з

Трамп заперечив, що звільнення Комі було пов'язане з "російським розслідуванням"

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що раптове звільнення ним директора ФБР Джеймса Комі в травні минулого року ніяк не пов'язане з його активністю в розслідуванні втручання Росії у вибори в США.

Про це глава Білого дому написав на своїй твітер-сторінці в четвер, повідомляє Укрінформ.

"Не те, щоб це мало значення, але я аж ніяк не звільняв Джеймса Комі через Росію! Корумповані провідні ЗМІ люблять розповідати цю історію, але вони знають, що це неправда!"- написав президент США. 

Точно невідомо, що саме спонукало Дональда Трампа згадати про історію понад річної давності саме зараз. Однак тоді видання The New York Times написало, що президент під час зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим і тодішнім послом РФ у США Сергієм Кисляком достатньо чітко пояснив своє рішення. "Я щойно звільнив главу ФБР. Він був божевільним, справжнім навіженим", - навело видання слова президента.

Читайте також: У Трампа позитивно оцінили можливість зустріч з главою КНДР 12 червня

При цьому Трамп додав, що "зіткнувся з великим тиском" через розслідування по Росії. "Ось його і зняли", - зауважив глава Білого дому.

Крім того, рік тому в інтерв'ю NBC Дональд Трамп заявив, що коли приймав рішення про усунення глави ФБР з посади, то думав про російське розслідування.

Нинішній президент США досі критикує розслідування щодо втручання РФ у президентські вибори в США, на яких він отримав перемогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-