ЄС введе додаткові мита на американські товари – Юнкер

ЄС введе додаткові мита на американські товари – Юнкер

Укрінформ
Євросоюз адекватно відреагує на рішення США увести додаткові мита на імпорт сталі та алюмінію, а також порушить справу в СОТ.

Про це заявив у четвер президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, реагуючи на рішення Сполучених Штатів увести з 1 червня мита у 25% на імпорт сталі та 10% на постачання алюмінію.

«Я занепокоєний цим рішенням. ЄС переконаний, що ці односторонні тарифи з боку США є необгрунтованими та суперечать правилам Світової організації торгівлі. Це є чистий протекціонізм», - наголосив президент Єврокомісії.

Він розкритикував позицію Вашингтона, який вирішує свої проблеми за рахунок тих, хто до цих проблем не причетний.

«Це не залишає нам шансу, як розпочати вирішення спору у СОТ та увести додаткові мита на багато позицій імпорту із США. Ми захищатимемо інтереси ЄС у повній відповідності до міжнародного торгівельного права», - заявив Юнкер.

Читайте також: Трамп сьогодні оголосить про запровадження мит на сталь і алюміній з Європи - WSJ

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Дональда Трампа в п'ятницю, 1 червня, запроваджує додаткові тарифи на імпорт алюмінію і сталі для країн-партнерів по угоді NAFTA (Канади і Мексики), а також Європейського Союзу.

Адміністрація президента Трампа ще на початку року заявила про введення додаткових тарифів на імпорт сталі та алюмінію в США. Водночас у Вашингтоні заявили, що ця політика може бути пом'якшена для союзників і партнерів. Протягом кількох місяців США вели переговори з окремими країнами, під час яких проти них нові тарифи тимчасово не запроваджувались.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-