Експерти НАТО порахували російських

Експерти НАТО порахували російських "роботролів" у соцмережах Балтії і Польщі

Доповідь
Укрінформ
Ризький центр NATO StratCom COE випустив другу частину доповіді Robotrolling 2018 про фальшиві російські акаунти в соціальних мережах, що займаються троллінгом проти НАТО і на користь Кремля в країнах Балтії і Польщі.

Доповідь розміщена у форматі PDF на сайті NATO Strategic Communications Centre of Excellence.

«Російськомовні розмови (у соцмережах - ред.) у країнах Балтії і Польщі про НАТО мають частку контенту від ботів і анонімних акаунтів у шість разів більше, ніж англомовні», - стверджують дослідники.

Вони також уточнюють причини, час і розміри сплеску активності кремлівських ботів: «Внаслідок отруєння Скрипалів у Великій Британії в березні анонімна активність російськомовних ботів щодо НАТО більш ніж подвоїлися».

Згідно з доповіддю, зростання диспропорції між кількістю ботів в англомовному і російськомовному сегментах соцмереж у країнах Балтії і Польщі сприяло також те, що адміністрація Twitter, наприклад, зробила деякі кроки для видалення ботів в англомовному сегменті. До того ж, за оцінкою фахівців NATO StratCom COE, нині «93% облікових записів російською мовою в нашому наборі даних (сегмент країн Балтії і Польщі - ред.) управляються анонімно або автоматично». І відповідно - розмова, що ведеться від імені цих акаунтів, не відображає справжньої думки російськомовних громадян Польщі та Балтії.

Читайте також: У Брюсселі відбулося засідання Ради НАТО-Росія

Тому в цілому «відповіді відкритих і вільних суспільств (демократичних країн - ред.) на проблему шкідливої активності в Інтернеті не були достатньо сильними і несуперечливими», - резюмують автори доповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-