Британець, який закликав до нападу на принца Джорджа, зізнався у тероризмі

Британець, який закликав до нападу на принца Джорджа, зізнався у тероризмі

Укрінформ
Британець Хусейн Рашид, який закликав ісламістів атакувати сина герцога Кембриджського Вільяма чотирирічного принца Джорджа, визнав себе винним у терористичних злочинах.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на місцеву поліцію.

"Рашид спочатку заперечував звинувачення, але під час судового розгляду справи він визнав себе винним за трьома пунктами обвинувачення в участі в підготовці до тероризму і одним пунктом обвинувачення у закликах до тероризму", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вирок щодо Рашида ухвалять 28 червня.

32-річний Хусейн Рашид опублікував інформацію про сина принца Вільяма у Telegram, щоб спонукати джихадистів спланувати теракти. Крім того, він розмістив дані, які могли допомогти бойовикам атакувати футбольні стадіони.

Читайте також: У Британії скасували музичний фестиваль через смерть двох людей

Рашид розмістив силует терориста "Ісламської держави" поряд із принцом Джорджем та з коментарем про те, що королівська сім'я "не залишиться самотньою". У повідомленні була вказана адреса школи принца на південному заході Лондона, яку він почав відвідувати у вересні минулого року.

За словами прокурорів, Рашид також планував поїхати до Сирії і приєднатися до ІДІЛ.

Як відомо, принц Джордж - майбутній спадкоємець британського престолу. Первісток герцога і герцогині Кембриджських є третім у черзі на британський престол після свого діда Чарльза та батька Вільяма.

Фото: gordonua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-