Помпео та екс-глава розвідки КНДР провели зустріч у Нью-Йорку

Помпео та екс-глава розвідки КНДР провели зустріч у Нью-Йорку

Фото
Укрінформ
Держсекретар США Майкл Помпео 30 травня у Нью-Йорку зустрівся з одним з наближених північнокорейського лідера Кім Чен Ина - главою відділу єдиного фронту Трудової партії Кореї Кім Йон Чхолем.

Про це повідомляє DW.

"Сторони обговорили питання денуклеаризації Корейського півострова і підготовку саміту Дональда Трампа і Кіма, запланованого на 12 червня в Сінгапурі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що главу американського держдепартаменту супроводжував етнічний кореєць Ендрю Кім, глава корейського відділу в Центральному розвідувальному управлінні (ЦРУ). За даними ЗМІ, саме він зіграв ключову роль у налагодженні діалогу між Вашингтоном і Пхеньяном. Кім Йон Чхоль теж прибув на зустріч у супроводі помічника.

Увечері 30 травня учасники переговорів провели спільний обід. У четвер, 31 травня, вони продовжать роботу над порядком денним і підготовкою до можливого саміту.

"Ми прихильні повній, достовірній і безповоротній денуклеаризації Корейського півострова", - написав Помпео у Twitter напередодні діалогу.

Читайте також: У США прилетів заступник лідера Північної Кореї

Як зазначають американські ЗМІ, колишній глава розвідки КНДР Кім Йон Чхоль став найбільш високопоставленим північнокорейським функціонером, що відвідав Сполучені Штати за 18 років. 

Зустріч між лідерами двох держав запропонувало у березні керівництво Північної Кореї. На початку квітня КНДР для переговорів з Кім Чен Ином з цього приводу в обстановці повної секретності відвідав Майк Помпео, що обіймав на той момент посаду голови ЦРУ.

Фото: twitter.com/SecPompeo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-