Помпео вирушив у Нью-Йорк на зустріч з

Помпео вирушив у Нью-Йорк на зустріч з "правою рукою" Кім Чен Ина

Укрінформ
Глава американської дипломатії Майк Помпео в середу й четвер проведе переговори в Нью-Йорку з високопоставленим партійним керівником Північної Кореї, якого називають "правою рукою" Кім Чен Ина, щодо запланованого саміту лідерів США і КНДР.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, оприлюдненому в середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Державний секретар Помпео перебуватиме в Нью-Йорку 30-31 травня з метою зустрічі з віце-головою Центрального комітету (Трудової партії – ред.) КНДР Кім Йон Чхолем", - зазначається в офіційному повідомленні.

Як зауважили в американському відомстві, глава Держдепартаменту США і північнокорейський високопоставлений чиновник "обговорять підготовку до запланованого саміту президента Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином у Сінгапурі".

Читайте також: Білий дім підтвердив зустріч Помпео з представником КНДР у Нью-Йорку

Як повідомляв Укрінформ, напередодні офіційний Вашингтон вперше заявив про заплановану зустріч Помпео і Кіма в Нью-Йорку. Представник КНДР для цього прилетів з Пекіна, де також брав участь у переговорах.

У цьому зв'язку речниця Білого дому Сара Сандерс підкреслила, що американська сторона "продовжує активно готуватися" до саміту, запланованого на 12 червня в Сінгапурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-