У Німеччині – урагани, повені та рекордна спека

У Німеччині – урагани, повені та рекордна спека

Фото, відео
Укрінформ
Погода випробовує німців: на фоні рекордної спеки вівторок і середа ознаменувалися грозами у деяких районах і повенями, які принесли мільйонні збитки.

Інтернет-ресурс t-online дає огляд ситуації.

 "Понад усе постраждав Вупперталь (земля Північний Рейн-Вестфалія), роботи з розчищення займуть кілька тижнів", - йдеться у репортажі.

Фото: Holger Battefeld/dpa

У місті затоплено житлові будинки і переходи, вулиці й торговельні центри; в одній з будівель місцевого університету й на автозаправці обрушився дах. У місті випало 100 л дощу на квадратний метр.

Постраждали частини земель Баварія, Гессен, Саксонія і Нижня Саксонія. Підсумок ураганів, що промайнули по них, - повалені дерева, розбиті машини, підтоплення.

У Гісені (земля Гессен) вода залила приймальне відділення швидкої допомоги університетської клініки й операційні зали. Тисячі пожежників працюють у режимі підвищеної готовності багато годин без відпочинку.

Берлін пережив сильну, втім, нетривалу грозу у середу після обіду. До вечора грози очікуються у Гамбурзі, землях Бранденбург, Шлезвіг-Гольштайн, Саксонія-Ангальт.

У четвер метеорологи обіцяють нові грозові дощі майже на всій території Німеччини окрім найпівнічніших і північно-східних регіонів.

Фото: Henning Kaiser/dpa

У п'ятницю атмосферний фронт зміститься до заходу і південного сходу. В цілому громадянам радять триматися максимально у приміщеннях до самих вихідних.

Між тим, температура повітря на більшості території країни по-літньому спекотна. У вівторок було поставлено температурний рекорд цього року - у Лінгезі (Нижня Саксонія) було зафіксовано 34,2 градусів. У Берліні стовпчики термометрів показують з понеділка 32 градуси за Цельсієм. До вихідних температура має опуститися до 24-28.

Фото: Konstantin Mennecke/Kreisfeuerwehrverband Northeim/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-