Трамп і Абе домовились зустрітися перед самітом США-КНДР

Трамп і Абе домовились зустрітися перед самітом США-КНДР

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп планує зустрітися з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе перед запланованим на 12 червня самітом між лідерами США і Північної Кореї для координації спільної стратегії щодо мирних переговорів по КНДР.

Про це повідомило в понеділок американське центральне видання The Washington Post.

"Трамп і Абе говорили по телефону в День пам'яті (Memorial Day, 28 травня – ред.), у той момент, коли американська делегація вела переговори з північнокорейською стороною, щоб зберегти можливість проведення саміту, запланованого на 12 червня в Сінгапурі", - зауважує видання.

Читайте також: США підготували пакет санкцій проти КНДР, Китаю і Росії - ЗМІ

Нагадаємо: наприкінці минулого тижня президент Трамп заявив, що скасовує зустріч, проте після примирливої заяви Пхеньяна зазначив, що можливість зустрітися зберігається.

Зараз у Сінгапурі знаходиться передова група зі США на чолі із заступником глави адміністрації Білого дому Джо Хегіном для координації логістичних питань переговорів.

Читайте також: ЗМІ: президент Південної Кореї може взяти участь у саміті США та КНДР

При цьому, The Washington Post допускає, що зустріч Трампа і Абе може відбутися в кулуарах економічного саміту "Великої сімки", що триватиме з 8 по 9 червня у канадському Квебеку.

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-