Правляча в Румунії коаліція втратила більшість у Верхній палаті парламенту

Правляча в Румунії коаліція втратила більшість у Верхній палаті парламенту

Укрінформ
Вперше з часів парламентських виборів 2016 року правляча в Румунії коаліція, до складу якої входять Соціал-демократична партія та Альянс лібералів і демократів, більше не має більшості голосів для самостійного прийняття законів у Верхній палаті парламенту - Сенаті.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, така ситуація склалася після того, як 5 румунських сенаторів вирішили покинути ряди соціал-демократів і приєднатися до нової партії «Про Румунія», якою керує колишній прем'єр-міністр Віктор Понта.

Згідно з останніми даними, відтепер правляча коаліція має 164 депутатські мандати, тоді як для ухвалення законів потрібні голоси 165 сенаторів.

Таким чином, для подальшого прийняття законодавчих актів коаліція повинна заручитися підтримкою депутатів від Демократичного союзу румунських угорців або голосами народних обранців, які представляють інтереси національних меншин.

Читайте також: Бесеску заявив, що йде з політики

Віктор Понта був прем'єр-міністром з 2012 по 2015 роки. Довгий час керував Соціал-демократичною партією, проте у зв'язку з розбіжностями, які виникли з нинішнім лідером соціал-демократів Лівіу Драгня, Понта покинув ряди Соціал-демократичної партії, створивши власний політичний проект - партію «Про Румунія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-