Президент Венесуели Мадуро склав присягу на новий термін

Президент Венесуели Мадуро склав присягу на новий термін

Укрінформ
Президент Венесуели Ніколас Мадуро, після спірного переобрання на пост глави держави, склав присягу на новий президентський термін. Мадуро, який править країною з 2013 року, склав присягу перед головою Конституційного суду Делси Родрігес в Каракасі в четвер, 24 травня.

Однак, новий шестирічний термін перебування Мадуро на посаді глави держави офіційно починається лише 10 січня, повідомляє DW.

Як повідомлялося раніше, за підсумками голосування на виборах 20 травня ЦВК Венесуели оголосила про перемогу чинного президента, який набрав близько 70 відсотків. Таким чином Ніколас Мадуро забезпечив собі перебування на посаді президента Венесуели до 2025 року. Виборча рада 22 травня офіційно оголосила його переможцем.

Напередодні виборів багато представників опозиції були відсторонені від участі в них або ув'язнені. Деяким із них довелося виїхати за кордон. Головний опозиційний альянс Венесуели MUD голосування бойкотував, активність виборців була нижчою 50 відсотків. Цілий ряд держав Латинської Америки не визнали результатів голосування і обіцяли на знак протесту відкликати своїх послів у Венесуелі. США посилили санкції проти уряду в Каракасі.

Читайте також: Країни G7 не визнають президентських виборів у Венесуелі

Мадуро звинувачують у прагненні знищити демократію у Венесуелі. Після багатомісячних масових протестів у 2017 році, в ході яких загинули 125 чоловік, Мадуро через установчі збори де-факто позбавив повноважень парламенту, де опозиція мала більшість. Венесуела також переживає глибоку економічну кризу, в країні не вистачає продовольства, медикаментів і предметів першої необхідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-