Країни G7 не визнають президентські вибори у Венесуелі

Країни G7 не визнають президентські вибори у Венесуелі

Укрінформ
Країни "Великої сімки" відмовляються визнавати президентські вибори у Венесуелі.

Про це йдеться у заяві країн-членів G7, поширеній офісом прем'єр-міністра Канади.

«Без відповідності міжнародним стандартам та забезпечення інклюзивного, чесного та демократичного процесу цим виборам та їх результатам бракує легітимності та достовірності. Тому ми не визнаємо президентські вибори у Венесуелі, оскільки вони не відображають демократичну волю народу країни», - наголошується у заяві.

На думку лідерів G7, режим Ніколаса Мадуро у Венесуелі має забезпечити проведення нових всенародних президентських виборів. «Ми солідарні із народом Венесуели та закликаємо режим Мадуро поновити конституційну демократію у країні, призначити вільні та чесні вибори, які відображатимуть демократичну волю народу, негайно звільнити усіх політичних в'язнів, поновити повноваження Національної асамблеї та надати повний, безпечний та безперешкодний доступ гуманітарним працівникам», - наголосили лідери країн G7.

Читайте також: Мадуро оголосив персоною "нон грата" главу американської місії у Венесуелі

У заяві також наголошується на повній підтримці політичного вирішення кризи у Венесуелі. «Ми залишаємося відданими підтримці мирного, демократичного вирішення кризи у Венесуелі та підтримці населення країни шляхом надання гуманітарної допомоги», - запевнили у G7.

Як відомо, останніми вихідними у Венесуелі відбулися президентські вибори, на яких чинного главу держави Ніколаса Мадуро було переобрано на наступний термін. США та 14 країн "лімської групи" не визнали легітимності цього голосування. Крім того, 14 країн "лімської групи" анонсували відкликання своїх послів з Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-