Японія підтримала рішення Трампа скасувати саміт з Кім Чен Ином

Японія підтримала рішення Трампа скасувати саміт з Кім Чен Ином

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе підтримує рішення американського президента Дональда Трампа скасувати саміт між США та Північною Кореєю.

Про це повідомляє Kyodo.

"Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що Японія "підтримує" рішення президента США Дональда Трампа скасувати запланований саміт з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином", - йдеться у повідомленні.

Головний секретар кабінету міністрів Японії Йошіхіде Суга наголосив, що його країна, Сполучені Штати та Південна Корея продовжуватимуть тиснути на КНДР, щоб змінити свою політику.

Водночас глава МЗС Японії Таро Коно, який перебуває з візитом у Мексиці, заявив: “Проведення саміту, який не дасть результату, не має сенсу”.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп скасував зустріч із лідером КНДР Кім Чен Ином, яка мала відбутися 12 червня у Сінгапурі.

Читайте також: КНДР все ще зацікавлені в проведенні саміту з США - ЗМІ

США домагаються від Північної Кореї цілковитої відмови від розробки ядерної зброї і перетворення Корейського півострова на зону, вільну від ядерної зброї. Одним із кроків на цьому шляху мало стати повне виведення з експлуатації північнокорейського полігона, де в останні роки проводили випробування ядерних зарядів. Його закрили 24 травня.

У свою чергу глава МЗС Північної Кореї Лі Йон Хо заявив, що відмова президента США Дональда Трампа від запланваної зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином є «неналежним учинком».

Фото: economictimes.indiatimes.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-