КНДР все ще зацікавлені в проведенні саміту з США - ЗМІ

КНДР все ще зацікавлені в проведенні саміту з США - ЗМІ

Укрінформ
Заступник глави міністерства закордонних справ Північної Кореї Кім Ке Гвана зазначив, що Пхеньян раніше зацікавлений у переговорах з Вашингтоном, незважаючи на скасування зустрічі.

Про це пише "РИА Новости" з посиланням на Yonhap.

"Ми висловлюємо нашу готовність сісти за стіл переговорів з США і вирішувати питання в будь-який час і в будь-якому форматі", - цитується заява дипломата для Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК).

Читайте також: Трамп скасував зустріч з Кім Чен Ином

У північнокорейському відомстві також зазначають, що зустріч двох лідерів необхідна для розв'язання складних відносин, а скасування саміту суперечить бажанням міжнародного співтовариства.

Як повідомлялося, 24 травня Трамп скасував зустріч з Кім Чен Ином. В заяві президента США сказано, що таке рішення він був змушений прийняти "через відверто ворожі висловлювання" з боку північнокорейського диктатора.

Читайте також: У КНДР відреагувала на скасування зустрічі Трампом

Держсекретар Майк Помпео пояснив, що Пхеньян впродовж останнього часу ігнорував запити Вашингтона щодо підтвердження проведення саміту в Сінгапурі, і Білий дім та Держдепартамент переконалися в безперспективності зустрічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-