У ЄС набули чинності нові правила захисту персональних даних

У ЄС набули чинності нові правила захисту персональних даних

Укрінформ
У Євросоюзі у п’ятницю, 25 травня, набули чинності нові законодавчі вимоги щодо захисту, обігу та використання персональних даних громадян.

Про це повідомляє власник кореспондент Укрінформу.

«Новий регламент щодо захисту даних (GDPR) має на меті захищати всіх громадян ЄС від порушень приватності та втручання у персональні дані у часи, де цифрові технології визначають розвиток світу. Водночас вони створюють більш чіткі та ефективніші умови для бізнесу», - заявили у комітеті Європарламенту з питань громадянських свобод.

Віднині персональні дані можуть бути використані лише за таких умов і вимог: громадянин має дати свій «чіткий позитивний дозвіл» перед використанням його даних; особа має право отримувати чітку і зрозумілу інформацію про те, хто використовує дані, як і з якою метою; громадянин може вимагати, щоб його персональні дані були видалені (право «бути забутим»); має право передати персональні дані іншому провайдеру послуг і право знати, чи були персональні дані викрадені.

Читайте також: Євродепутат Гармс назвала умову фінансової підтримки України

Нові правила стосуються усіх компаній, які діють у ЄС, навіть якщо ці організації базуються поза територією Спільноти.

За порушення регламенту щодо персональних даних передбачені стягнення у формі попереджень, приписів, а також штрафів.

Максимальний розмір штрафних санкцій за найбільш серйозні порушення може сягати 4% від річного світового фінансового обороту компанії.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-