Євродепутат Гармс назвала умову фінансової підтримки України

Євродепутат Гармс назвала умову фінансової підтримки України

Укрінформ
Депутат Європарламенту від Німеччини Ребекка Гармс наголошує на важливості подальших кроків по боротьбі з корупцією в Україні, зауважуючи, що від цього багато в чому залежить подальша фінансова підтримка країни.

Про це вона заявила напередодні голосування в парламенті з питання створення суду, повідомили кореспондентові Укрінформу в ФРН в офісі німецького депутата.

"Майбутнє голосування у Верховній Раді щодо створення спеціалізованого Антикорупційного суду є дуже важливим кроком в процесі українських реформ. Виконання рекомендацій Венеціанської комісії, особливо щодо юрисдикції суду і процесу вибору суддів, не лише має вирішальне значення, але і є однією з передумов для подальшої міжнародної та європейської фінансової підтримки України", - заявила Гармс.

Вона також вкотре висловила сподівання, що українські парламентарі скасують нарешті зобов'язання з електронного декларування для неурядових організацій і зайнятих у сфері боротьби з корупцією активістів, а також приймуть рішення про "політично збалансовану Центральну виборчу комісію".

Усі ці кроки, за словами Гармс, означали б значний прогрес у боротьбі проти корупції, а також наблизили б Україну до справедливих виборів у 2019 році.

Читайте також: Данилюк назвав обов’язкову умову для виділення Євросоюзом фіндопомоги Україні

Вона сподівається, що саме такий результат стане підсумком багатьох продуктивних дискусій українських депутатів та європейських парламентарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-