Грицак про справу МН17: Міжнародні слідчі опрацювали 5,5 мільярда інтернет-сторінок

Грицак про справу МН17: Міжнародні слідчі опрацювали 5,5 мільярда інтернет-сторінок

Укрінформ
Міжнародна Спільна слідча група (ССГ), яка проводить розслідування збиття пасажирського літака рейсу MH17, проаналізувала 5,5 млрд сторінок в мережі Інтернет та прослухала 1,5 млн звукових файлів.

Про це голова Служби безпеки України Василь Грицак розповів в коментарі Укрінформу.

"Розслідування просувається досить інтенсивно, ведеться кропітка робота, надзвичайно складна, ведеться експертиза надзвичайно великих масивів інформації. Експертами ССГ було вивчено близько 5,5 млрд сторінок в інтернет-мережах, прослухано більше 1,5 млн звукових файлів", - розповів глава СБУ.

За його словами, дані продовжують надходити досить активно.

"Не скажу, що щодня, але дуже й дуже часто отримуються нові дані. Ми обробляємо їх", - сказав Грицак.

Він також закликав свідків допомогти розслідуванню на умовах повної конфіденційності, зокрема,громадян України з непідконтрольних територій, громадян інших держав, в т.ч. Росії.

"Заклик ССГ надавати дані щодо подробиць збиття літака рейсу МН17 стосуються широкого кола осіб, в т.ч. громадян України на непідконтрольних територіях. Там є багато людей, які володіють даними або якимись свідченнями про обставини збиття літака Малайзійських авіаліній. Звертатися потрібно на сайт ССГ і ми зробимо все можливе, аби забезпечити безпеку цих людей, конфіденційність. Ми надіємося на звернення, як громадян України, так громадян інших держав, в т.ч. і Росії", - сказав Грицак.

Читайте також: MH17 збив російський "Бук" 53-ї бригади з Курська - міжнародні слідчі

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні ССГ оголосила про те, що літак MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року був збитий зенітно-ракетним комплексом (ЗРК) "Бук", який належить збройним силам Росії.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року ССГ оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу БУК 9M38, запущеною з контрольованої бойовиками території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-