Політв'язні Кремля: Форум вільної Росії просить ЄС допомогти у звільненні українців

Політв'язні Кремля: Форум вільної Росії просить ЄС допомогти у звільненні українців

Укрінформ
Постійний комітет Форуму вільної Росії висловив підтримку Олегу Сенцову і всім українським політв'язням і вимагає їхнього негайного звільнення.

Заяву Постійного комітету опубліковано на акаунті ФВР у Facebook.

«Постійний комітет Форуму вільної Росії висловлює свою підтримку Олегу Сенцову і всім українським політв'язням і вимагає їхнього негайного звільнення. Крім того, ми закликаємо країни Європейського Союзу і США виступити медіатором у переговорному процесі між Росією і Україною з питання звільнення українських політв'язнів», - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова було затримано в березні 2014 року російськими спецслужбами в анексованому Росією Криму разом з активістом Олександром Кольченком. Їм висунули обвинувачення в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва провину не визнали.

Читайте також: У світі запускають глобальну акцію на підтримку Сенцова

Сенцов оголосив безстрокове голодування 14 травня 2018 року, заявивши, що припинить його тільки в разі звільнення всіх українських політв'язнів, яких утримують у РФ.

Глобальна акція #SaveOlegSentsov на підтримку Олега Сенцова відбудеться 1 і 2 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-