Штати передумали визнавати Росію спонсором тероризму - ЗМІ

Штати передумали визнавати Росію спонсором тероризму - ЗМІ

Укрінформ
Після отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля у березні у Державному департаменті США почали збирати документи, аби визнати Росію державою-спонсором тероризму. Однак за кілька днів рішення було скасоване.

Про це повідомляє Propublica із посиланням на джерела у Держдепі.

"Невдовзі після нападу (на Сергія Скрипаля - ред.) у березні Рекс Тіллерсон, тодішній держсекретар США, наказав Державному департаменту підготувати документи для визнання Росії державою-спонсором тероризму згідно з американським законодавством. Збираючи докази, експерти з Департаменту з контртероризму вважали, що мають досить сильні аргументи. Однак через два дні Офіс держсекретаря надіслав їм нові завдання, скасовуючи попередню ініціативу", - йдеться у повідомленні.

Відмова від визнання Росії державою-спонсором тероризму була зумовлена не симпатіями президента США Дональда Трампа до російського лідера Володимира Путіна, а бажанням Вашингтона продовжувати співпрацю з Росією у боротьбі проти тероризму у світі.

Як відомо, наразі у списку держав-спонсорів тероризму перебувають Північна Корея, Іран, Сирія й Судан. Якщо би США формально внесли до цього списку Росію, це б означало, що американська сторона більше не змогла би надавати допомогу або продавати зброю країні, а також мала би обмежити дипломатичні й торговельні відносини з РФ.

Читайте також: Хімічні атаки: що спільного між російськими спецслужбами, злочинними режимами і терористами?

Як повідомлялося, 4 березня у британському Солсбері із сильним отруєнням було госпіталізовано екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля і його доньку Юлію. За даними слідства, проти Скрипалів була використана нервово-паралітична речовина "Новічок" російського виробництва.

У відповідь на замах на Скрипаля британський уряд ініціював видворення російських дипломатів із країн НАТО, ЄС та їхніх партнерів. Солідарність із Великою Британією висловили 28 держав, які вислали майже 150 російських дипломатів. Крім того, анульовано акредитації семи російських представників при НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-