Джонсон натякнув на можливе посилення санкцій проти оточення Путіна

Джонсон натякнув на можливе посилення санкцій проти оточення Путіна

Укрінформ
Британський міністр закордонних справ Борис Джонсон натякнув на можливість посилення санкцій проти спроможних росіян.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Я думаю, що ефект від деяких санкцій, у тому числі й щодо окремих осіб, був сильно помітний, і я це помітив, але у нас є своя система і свій підхід", - сказав міністр, згадуючи дії Президента США Дональда Трампа, який у квітні запровадив санкції проти російських олігархів з близького оточення президента РФ Володимира Путіна.

"Існує більш широке питання про те, що Британія може зробити, щоб справитися з людьми, близькими до Путіна, які можуть мати незаконно отримані кошти", - зазначив Джонсон.

Глава МЗС також підкреслив, що Британія не може зайнятися власним запровадженням санкцій, доки входить до складу ЄС, але після Brexit у 2019-у країна може зайняти більш жорстку позицію щодо Росії та її ставлеників.

Читайте також: Абрамович має пояснити походження статків для отримання нової британської візи - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня адміністрація США оголосила про запровадження нового пакету санкцій проти десятків фізичних і юридичних осіб у Російській Федерації. Серед них - наближені до Кремля бізнесмени Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Кирило Шамалов, Віктор Вексельберг, сенатор Сулейман Керімов, голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, секретар Ради нацбезпеки Микола Патрушев, колишній "охоронець" Путіна, зараз керівник Росгвардії Віктор Золотов та інші. Крім того, американський Мінфін запровадив обмеження проти 15 юридичних осіб - компаній та організацій.

Усі їхні активи, які підпадають під юрисдикцію США, заблоковані. Фізичним і юридичним особам у Сполучених Штатах заборонено мати з ними справи або укладати угоди. Крім того, особи, які не є резидентами США, можуть теж потрапити під санкції через свідоме проведення значних транзакцій з особами і компаніями, зазначеними у списку санкцій США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-