Чехія приєдналася до Європейського центру по боротьбі з гібридними загрозами

Чехія приєдналася до Європейського центру по боротьбі з гібридними загрозами

Укрінформ
Чеська Республіка стала учасником Європейського центру по боротьбі з гібридними загрозами.

Меморандум про гібридні заггрози підписав в понеділок в.о. прем'єр-міністра Чехії Андрій Бабіш, завершуючи дводенний візит до Фінляндії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми раді стати 16-м членом Центру. Це буде цінним вкладом в роботу наших відповідних структур», - заявив Бабіш на спільній з фінським колегою прес-конференції, яка транслювалася на сайті уряду Фінляндії.

Боротьба з дезинформацією стала однією з основних тем візиту Бабіша, який назвав Фінляндію «європейським лідером у сфері боротьби з гібридними загрозами». 

За його словами, Чехія «постійно стикається з різними брехливими заявами», і в республіці було багато дискусій про дезинформацію, яка могла б впливати, наприклад, на результати виборів. «Це актуальна проблема. Дезинформації багато, і люди пересилають її один одному, а потім це складно спростовувати. Важливо, щоб нас не містифікували і не вводили в оману», - заявив чинний глава уряду ЧР.

Читайте також: У Празі на честь українського дисидента назвуть міст – посол

Європейський центр по боротьбі з гібридними загрозами діє в Гельсінкі з квітня 2017 року під патронатом НАТО і ЄС. До цієї структури вже приєдналися Естонія, Данія, Франція, Італія, Литва, Латвія, Німеччина, Нідерланди, Норвегія, Польща, Іспанія, Велика Британія, США і Швеція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-