Опозиція Македонії не дасть голосів за зміну назви країни

Опозиція Македонії не дасть голосів за зміну назви країни

Укрінформ
Головна опозиційна партія Македонії, націоналістична VMRO-DPMNE заявила, що проти перейменування країни у "Республіку Ілінденську Македонія".

Про це у неділю після зустрічі з прем'єр-міністром Македонії Зораном Заєвим заявив голова партії VMRO-DPMNE Христян Мікоскі, передає Ekathimerini.

"VMRO-DPMNE не буде підтримувати зміни до Конституції з метою змінити конституційну назву країни (у "Республіку Ілінденську Македонії" - ред.)", - повідомив він.

Зазначається, що для схвалення зміни у назві країни прем'єр-міністру Македонії Заєву знадобляться голоси від партії VMRO-DPMNE, оскільки для ухвалення конституційних змін потрібно буде набрати дві третини голосів у парламенті зі 120 депутатів.

Читайте також: Македонія домовилась із Грецією про свою нову назву

Як відомо, 19 травня Заєв заявив про досягнення його адміністрацією згоди з грецькими лідерами щодо нової назви країни ("Республіка Ілінденська Македонія"), що може покласти край багаторічній суперечці між балканськими сусідами.

Суперечка про назву Македонії - держави, що виникла після розпаду Югославії в 1991 році, триває понад 25 років. Греція вимагає зміни назви сусідньої країни, щоб уникнути плутанини з північним регіоном Греції - Македонією. Греція також застерігає Скоп'є від будь-яких територіальних претензій на всю історичну Македонію, що знаходиться в Греції. Через це Афіни блокують вступ Македонії в ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-