В Італії узгодили кандидатуру нового прем'єра

В Італії узгодили кандидатуру нового прем'єра

Укрінформ
В Італії антисистемний "Рух 5 зірок" і ультраправа "Ліга Півночі" узгодили кандидатуру наступного прем'єр-міністра країни.

Про це повідомив лідер "Ліги Півночі" Маттео Сальвіні, передає AFP.

"Ми домовилися щодо голови й міністрів уряду і сподіваємося, що ніхто не накладе вето на кандидатуру, яка представляє волю більшості італійців", - сказав він.

Сальвіні додав, що ані він, ані керівник партії "Рух 5 зірок" Луіджі Ді Майо не будуть очолювати уряд.

Водночас, за даними італійських ЗМІ, Сальвіні стане міністром внутрішніх справ, а Ді Майо очолить Міністерство праці або економічного розвитку Італії.

Зазначається, що у п'ятницю партії "Рух 5 зірок" і ультраправа "Ліга Півночі" погодили й опублікували політичну програму для італійського уряду.

Читайте також: В Італії "п'ятизіркові" і ультраправі узгодили урядову програму

Як повідомлялося, у березні в Італії відбулися парламентські вибори. Найбільшу кількість голосів на них здобула партія "Рух 5 зірок". Водночас найбільшу кількість місць у парламенті отримала консервативна коаліція, до якої входять ультраправа "Ліга Півночі", партія "Вперед, Італіє" і ліва "Партія свободи та рівності".

Кілька раундів консультацій щодо формування уряду між президентом Італії та політичними партіями не привели до виходу з політичного глухого кута у країні.

Фото: lostampateo.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-