В Італії

В Італії "п'ятизіркові" і ультраправі узгодили урядову програму

Укрінформ
Італійські партії "Рух 5 зірок" і ультраправа "Ліга Півночі" опублікували політичну програму для уряду.

Про це повідомляє агентство AFP.

"Сьогодні ми остаточно завершили "урядовий контракт". Я дуже радий. Це були 70 дуже напружених днів ...в підсумку нам вдалося досягти того, про що ми оголосили під час виборчої кампанії", - заявив лідер "Рух 5 зірок" Луїджі Ді Майо.

58-сторінковий документ був оприлюднений у п’ятницю, в ньому не згадується про односторонній вихід з єврозони, про який повідомлялося в попередніх версіях угоди, які потрапили до засобів масової інформації. Документ відкидає політику жорсткої економії після фінансової кризи в країні та представляє жорсткі пропозиції щодо імміграції та безпеки.

"Дії уряду будуть спрямовані на програму скорочення державного боргу не за рахунок доходів, що базуються на податках і жорсткій економіці, політиці, що не досягнула своєї мети, а скоріше за рахунок збільшення ВВП шляхом відродження внутрішнього попиту", - йдеться в документі.

Читайте також: Італія проситиме Європейський центробанк списати €250 мільярдів боргу - ЗМІ

Програму ще мають схвалити члени "Руху 5 зірок", які проголосують за зміст документа через сайт партії, що використовується для прийняття важливих рішень. В разі схвалення "урядового контракту", програма буде представлена президенту Італії Серджіо Матарелла.

Як повідомлялося, у березні в Італії відбулися парламентські вибори. Найбільшу кількість голосів на них здобула партія "Рух 5 зірок". Водночас найбільшу кількість місць у парламенті отримала консервативна коаліція, до якої входять ультраправа "Ліга Півночі", партія "Вперед, Італіє" і ліва "Партія свободи та рівності".

Кілька раундів консультацій щодо формування уряду між президентом Італії та політичними партіями не привели до виходу з політичного глухого кута у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-