Чемпіонат Польщі з футболу завершився скандалом

Чемпіонат Польщі з футболу завершився скандалом

Укрінформ
Матч варшавської “Легії” і “Лєха” у фіналі чемпіонату Польщі завершився напередодні у Познані скандалом: гру перервали на 77-й хвилині через дії хуліганів, які кидали петарди, а потім вибігли на поле.

Таким чином, “Лєху” без догравання поєдинку зараховано технічну поразку 0:3, а “Легія” стала чемпіонатом Польщі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За рахунку 2:0 на користь гостей фанати “Лєха” почали кидати на поле петарди, а після цього більше десяти хуліганів вибігли на газон. Поліція відтіснила їх з поля. Арбітр зупинив матч, а комісія польської футбольної ліги на терміновому засіданні присудила технічну поразку команді господарів, яку керівництво команди вирішило не опротестовувати.

Тож “Легія” з 70-ма очками стала чемпіоном Польщі з футболу, друге місце посіла “Ягеллонія” (Бялосток) з 67-ма очками, а третє місце - “Лєх” - 60 очок.

Після матчу прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький написав у Twitter, що він очікує від правоохоронців рішучих дій проти футбольних хуліганів.

Читайте також: Вболівальники «Динамо» побилися з поліцією після матчу з «Шахтарем»

Як повідомлялося, футбольні хулігани "відзначилися" й на фінальному матчі кубка Польщі, який відбувся 2 травня на Національному стадіоні у Варшаві між командами “Легія” (Варшава) й “Арка” (Гдиня). Тоді суддя через запалення димових шашок і піротехнічних засобів кілька разів переривав поєдинок. Заборонені на стадіоні засоби використовували фанати обох команд. У результаті їх застосування пошкоджено дах, відеомонітори та інші елементи інфраструктури стадіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-