У Парижі вшанували пам'ять жертв депортації кримських татар

У Парижі вшанували пам'ять жертв депортації кримських татар

Укрінформ
У центра Парижа відбулася акція із вшанування пам'яті жертв депортації кримських татар.

В церемонії біля вічного вогню під Тріумфальною аркою взяли участь, зокрема, кримські татари, українці, які проживають у Франції, представники посольства України у Франції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Депортація кримських татар - це особиста трагедія кожної кримськотатарської родини. Це не просто цифри 46% загиблих, це більшість моїх родичів, жертви сталінського режиму. Разом із Голодомором українського народу - це злочин режиму, жертвами якого стали мільйони людей. Нам всім треба пам'ятати ці сумні дати та підтримувати одне одного, щоб таке більше не повторилося", - сказала ментор Української академії лідерства у Львові Ельзара Галімова, яка взяла участь у меморіальних заходах.

Галімова навчалася у Києво-Могилянській академії, нині проживає у Львові. У 1944 році всю її родину було депортовано з Криму.

Присутні вшанували пам'ять жертв сталінського режиму, депортації кримськотатарського народу, запаливши свічки.

Читайте також: Покарання за агресію РФ в Україні неминуче, як Страшний суд - Порошенко

Як повідомлялося, Україна 18 травня відзначає День боротьби за права кримськотатарського народу та вшановує пам'ять жертв депортації кримських татар 1944 року. У цей день в Середню Азію з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар. Всього було депортовано понад 180 тисяч осіб.

12 листопада 2015 року Верховна Рада України визнала депортацію геноцидом і проголосила 18 травня Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Фото: Посольство України у Франціі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-