Путін у Сочі зустрівся з Асадом

Путін у Сочі зустрівся з Асадом

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін у четвер, 17 травня, зустрівся з сирійським лідером Башаром Асадом. Сторони обговорили "військовий успіх" Сирії за останні місяці, зазначивши, що це дозволило провести масштабний "політичний процес", який дозволить вивести з країни іноземні сили.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня", посилаючись на AFP.

"Після успіху сирійської урядової армії у боротьбі з терористами є умови для початку масштабного політичного процесу", - йдеться в заяві Путіна, опублікованій після зустрічі.

Російський президент також додав, що "в найбільш активній фазі цього процесу іноземні збройні сили вийдуть з території Сирії", не уточнивши, про які саме іноземні сили йдеться.

"Наступним завданням, звичайно ж, є відновлення економіки і гуманітарна допомога для тих людей, які опинилися в складній ситуації", - підсумував Путін.

Зі свого боку, сирійський диктатор вважає, що не всі країни хочуть, щоб в країну повернулася стабільність, але сподівається на підтримку російських друзів.

Читайте також: У Берліні назвали теми сочинських переговорів Меркель з Путіним

"Ми знаємо, що це буде нелегко, бо деякі країни не хочуть, щоб стабільність повернулася в Сирію. Однак з вами та з іншими партнерами і друзями ми будемо продовжувати досягати значного прогресу в мирному процесі. Завдяки військовим успіхам нам вдалося нормалізувати ситуацію в країні, відкриваючи шлях для повернення багатьох наших співвітчизників", - заявив Асад.

Агентство уточнює, що зустріч з сирійським диктатором відбулася напередодні візиту в Сочі канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Фото: © kremlin.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-